At blive MSP certificeret gavner organisationen - Peak Consulting Group

At blive MSP certificeret gavner organisationen

Bliv MSP-certificeret

Peak Consulting Group»Artikler»At blive MSP certificeret gavner organisationen

At blive MSP certificeret gavner organisationen

Går du med tanken om at blive MSP-certificeret? Du er måske allerede selv programleder, men ønsker at udvide dine kompetencer, eller også overvejer du at sende en af dine projektledere eller programdeltagere på et MSP-kursus? Det kan du med god grund gøre. Det viser sig nemlig, at hele organisationen ofte får gavn af udbyttet.

De syv principper

En væsentlig del af MSP-metoden er baseret på syv principper, der dækker programmets livscyklus. Sender man en enkelt medarbejder på MSP-kursus kan det gavne hele organisationen, fordi en nylig MSP-certificeret medarbejder ofte vender tilbage til organisationen med ny indsigt og inspiration, der tager udgangspunkt i MSP-metodens syv principper, og derfra spreder metoden – tilpasset de særlige forhold, der er gældende i organisationen.

Hvis organisationen består af mere end et program, opstår der ofte den sideeffekt ved brug af MSP-metoden, at der i organisationen bliver skabt en bedre forståelse for styring og ledelse, både i forhold til porteføljen, projekterne og programmerne som helhed.

Hvem henvender MSP-kurset sig til?

MSP henvender sig ikke kun til den kommende programleder. Er du vant til at arbejde med komplekse projekter, men drømmer om at blive bedre til at forstå projekt- og programorganisationerne, så er MSP et godt springbræt til at udvide din horisont på disse områder.

MSP’s overordnede principper og processer hjælper dig på vej

Når en leder skal klædes på til at styre et program, er det nødvendigt at stille skarpt på den disciplin, der er forbundet med programmer og programledelse. Det indebærer, at der er fokus på roller og ansvar, men i ligeså høj grad hvordan der skabes en struktureret og procesorienteret tilgang til programhåndtering.

God programledelse gør, at programmerne eksekveres mere effektivt, således at gevinstrealisering er mere sandsynlig – som et resultat af fornuftig styring fra programlederens side af. MSP-metoden er altså i stand til at skabe en bro mellem forretningsmål og de initiativer, der medfører, at målet bliver realiseret.

Hvordan kommer du i gang?

Hos Peak underviser vi i MSP. Vores undervisere er eksperter og er altid opdateret med den nyeste viden indenfor området.

Derudover vil de kunne bidrage med erfaringer ude fra den virkelige verden, da vores undervisere til dagligt selv anvender MSP-metoden i forbindelse med deres egen lederrolle.