Peak Consulting Group ApS Half Double - Skab dobbelt gevinst på den halve tid -

Agil forandring

Half Double – Skab dobbelt gevinst på den halve tid

Indsigter fra Danmarks førende projekthus

Peak Consulting Group ApS»Konsulentydelser»Rådgivning»Agil forandring»Half Double – Skab dobbelt gevinst på den halve tid

Et projekt, der leverer bedre resultater på kortere tid, er et succesfuldt projekt.

Med Half Double kan I gøre den slags projekter til normen i jeres projektportefølje. Som partner i Half Double Institute står vi hos Peak Consulting klar til at rådgive jer og hjælpe med implementeringen af de nye, agile Half Double-værktøjer i jeres organisation.
Gratis webinar: Lederskab – et kerneelement i Half Double

Hør, hvordan du skaber resultater med Half Double, når vores erfarne konsulenter deler ud af deres erfaringer og tidligere cases fra danske virksomheder. Tilmeld dig her

Hvornår: 20. august kl. 8:30-09:30.

Hvad er Half Double?

Half Double er en dansk udviklet og forskningsbaseret tilgang til projekter, som nytænker hele projektlederens kernefokuspunkter med dokumenteret effekt. Helt kort handler det om at forkorte projektets levetid og dermed produktets time-to-market samtidig med, at du øger effekten af projektet. Det er ambitiøst, ja, men det er bestemt ikke urealistisk, hvis I ved, hvad I laver.

Half Doubles projekttilgang bygger videre på den klassiske projektledertanke, men tilbyder et helt nyt mindset og tilhørende værktøjer. Fokus er på tre kerneelementer, hvis indbyrdes forhold skaber fremdrift i projektet:

Det er effekten af leverancen der skal drive værket,
og ikke leverancen i sig selv.

Projektet fokuserer på fremdrift fremfor opgaveløsning,
og arbejdet designer herefter.

Projektlederen kontrollerer ikke projektet, men faciliterer
og involverer projektarbejderne.

Tag på kursus i Half Double

Bliv certificeret i Half Double Foundation

Half Double Foundation er et dansksproget kursus, der giver dig et indgående kendskab til Half Double som metode og ledelsestilgang. På 2 intensive kursusdage bliver du tryg ved de 3 kernelementer, de 9 værktøjer og den lokale tilpasning, der alle er centrale for at lykkes med at køre projekter og leverancer efter Half Double-metodologien. Kurset afsluttes med en eksamen, der ved beståelse giver dig en Half Double Foundation-certificering.

Bliv uddannet Half Double Practitioner

Har du allerede opnået en Half Double Foundation-certificering, er du klar til at løfte din teoretiske viden til det praktiske niveau som Half Double Practitioner. På 2 kursusdage fordelt over 4-5 uger kommer du endnu dybere ned i din Half Double-viden, og du får styrket din forståelse gennem øvelser i praktisk anvendelse på dit eget projekt. Kurset afsluttes med en Half Double Practitioner-certificering hos Half Double Institute. Både undervisning og kursusmaterialer er på dansk.

Skal vi spille hinanden bedre?

Få en gratis introduktion til Half Double-værktøjet Planning Poker.

Planning Poker er et visuelt planlægningsværktøj født ud af Half Double-metodologien. Spillet bruges til at skabe dialog og overblik, når kerneteamet skal nedbryde leverancer og estimere aktiviteter. Det legende format tvinger alle på teamet til at deltage og bidrage, og på den måde sikres en væsentlig involvering og vidensdeling.

Skal vi komme ud og spille Planning Poker med jer? Vi kommer gerne ud i jeres organisation med en gratis og uforpligtende introduktion til Planning Poker-værktøjet. Book allerede nu en aftale med vores erfarne Planning Poker-konsulent Henrik Timm på ht@peakconsulting.dk

Du kan læse mere om Planning Poker lige her.

Lad os rådgive jer om Half Double

Hos Peak Consulting har vi hundredetusindvis af timers arbejde med kompleks projektledelse og modning af projektorganisationer bag os.

Vores to skarpe konsulenter Henrik Timm og Niels Kjærsgaard har allerede brugt Half Double-metodologien med følgende resultater i større danske organisationer:

 • Bedre forståelse af problemet, og dermed bedre styring af projektets scope.
 • Bedre involvering af interessenterne og en optimal forankring af projektleverancen.
 • Hurtigere projektopstart.
 • Afsluttede projekter, der leveres til forventet eller højere effekt.

Helt konkret kan Half Double tage form som:

 • Inddragelse af interessenter og medarbejder gennem ”leg” og interaktion som fx Planning Poker, pulstjek og ugentlige show ups fra styregruppen.
 • Fokus på fremdrift gennem allokering på +50%, co-location designs og prioriteret fysisk tilstedeværelse.
 • Fælles overblik gennem visuel planlægning, prototyper og Half Double refleksions-værktøjet
Henrik Timm

Rådgivning, coaching og undervisning. 

Henrik har masser af erfaring med at implementere og understøtte Half Double i stor og mellemstore virksomheder. Henrik er desuden vores faste underviser i Half Double-metodologien, hvor han udbreder kendskabet og værktøjerne til kommende Half Double Practitioners. Tag en uforpligtende snak med Henrik og bliv klogere på, hvordan han kan rådgive jer i Half Double.

Niels Kjærsgaard
Niels Kjærsgaard

Leadership og implementering. 

Niels arbejder med at implementere og understøtte Half Double-værktøjer  i større virksomheder. Desuden har han helt konkrete erfaringer med at gøre leadership til løftestang for Half Double-implementeringen i projektorganisationen. Tag en uforpligtende snak med Niels og hør, hvordan han kan hjælpe jer med Half Double-implementeringen.

Case: Implementering af Half Double i Børns Vilkår

Peaks konsulent Mette Bollerup Madsen implementerede Half Double-metodologien i projekt ”Bedre svar til alle børn” hos Børns Vilkårs med en målsætning om, at projektet skulle opnå større effekt hurtigere.

Metodisk betød det 3 markante fokusændringer i arbejdet: 

 • Fokus på at producere et hurtigt minimumsprodukt og samtidigt identificere, nedbryde og estimere kommende delleverancer.
 • Fokus på løbende projektvisualisering, der skabte fælles forståelse for projektet og dets leverancer.
 • Projektdeltagere prioriterede at være fysisk tilstede og arbejde sammen mindst én dag om ugen.
 • Fokus på styregruppen som tæt sparringspartner til rådighed for projektet mindst én time om ugen.

Resultatet var:

 • Et øget og intensivt samarbejde om alle projektets leverancer.
 • En time-to-market på minimumsproduktet på kun 2 måneder.
 • Øget motivation blandt projektdeltagerne, der følte større værdi i deres arbejde.
 • En positiv oplevelse af værdiskabelse fra styregruppen, der besluttede at inddrage metodologien i andre projekter i Børns Vilkår.

Nysgerrig på hvordan du implementerer Half Double i din organisationen?

Kontakt os her.Hvorfor er Half Double vigtigt lige nu?

Med IPMA, PMI og PRINCE2 har vi aldrig haft flere veluddannede og certificerede projektledere, end vi har i dag. Alligevel er det kun 35 % af alle projekter, der lykkes. Traditionel projektledelse er nemlig et levn fra en tid, hvor både organisationer og marked var langt mere statiske end i dag. Nutidens globalisering og digitalisering har nu skruet tempo og performancekrav i vejret, og det kræver nye værktøjer at navigere i dette terræn. Half Double er et af de første konkrete og veldokumenterede bud på, hvordan projektledelse skal se ud i denne moderne og foranderlige kontekst.

Med Half Double opstår en helt ny og hidtil uudforsket dimension af projektledelse, der skaber resultater ud fra nogle helt andre forudsætninger end den traditionelle projektledelse – og det virker!

Lad os klæde dig på til projektledelse med Half Double

Som nogen af de første i Danmark har vi sammensat et intensivt Half Double-forløb, der lærer dig at omsætte den omfattende metodologi til konkret projektstyring. Lær, hvordan du med Half Double skaber mærkbart bedre resultater på kortere tid med en certificering i Half Double Foundation eller Half Double Practitioner.