Gevinstrealisering - få reel værdi - Peak Consulting Group ApS

Rådgivning

Gevinstrealisering

Gevinstrealisering

Kender du forskel på at realisere gevinster og “bare” spare penge – og har du brug for at få reel værdi ud af dine investeringer i projekter?

 

Peaks årlige undersøgelse af gevinstrealisering i Danmark viser, at under halvdelen af virksomhederne reelt realiserer de forventede gevinster. Andre undersøgelser har tal så lave som 10-15%.

Problemet bunder ofte i, at der i løbet af projektet fokuseres på at frembringe projektets leverancer.

Dermed falder problemet, som skulle løses og gevinsterne, som skulle opnås, ud af projektets bevidsthed. Det gælder både på styregruppeniveau, i projektteamet og i organisationen, som skal anvende leverancerne.

Problemet med det er, at:

  • Ingen husker præcis hvorfor projektet blev startet
  • Projektet ikke løser problemet, som var grunden til, at det blev startet
  • Projektet stoppes ikke, hvis dets relevans forsvinder
  • Leverancerne passer ikke helt til behovet i organisationen
  • Organisationen er ikke tilstrækkeligt forberedt på at modtage leverancerne
  • Gevinsterne realiseres ikke

Kort og godt spildes der ressourcer for millioner af kroner i private og offentlige virksomheder hvert eneste år, også selvom projekterne overholder tid og budget.

Peaks tilgang
Vi starter der, hvor du og din organisation befinder jer. Når Peak hjælper organisationer med at realisere værdien af deres projekter, tager vi hensyn til organisationens situation, erfaring og modenhed. Derfor får du praktisk anvendelige og pragmatiske værktøjer, der hjælper jer videre nu og her – og som kan udvikles i takt med, at jeres modenhed stiger.

Uanset om I mangler en fælles forståelse og et fælles sprog om gevinstrealisering, skal til at starte et nyt initiativ, eller ønsker at forbedre jeres metodeapparat generelt, så rådgiver vi gerne om, hvordan I kommer i gang. Skriv til os her info@peakconsulting.dk

 

Skal vi starte med en workshop?

Digital gevinstrealisering: fra common sense til common practice

Hvad er forskellen på at tale om gevinstrealisering til i praksis at gøre det? På denne 2 timers workshop samler vi direktør og chefer og tager er nøje blik på deres roller i gevinstrealisering. Fokus er, hvordan man som leder får resten af organisationen med og skaber resultater.

Gevinstrealisering: kompetencer og praksis

Træn jeres organisation – fra konsulenter til ledere og chefer – i at arbejde systematisk, men også effektivt med gevinstrealisering. Lær, hvordan I sætter få, fokuserede, og sporbare gevinstmål, får fulgt op på dem og får prioriteret arbejdet med at skabe forandringerne. Her vil vi også blive skarpe på ansvar og ansvarsfordeling.

Udvalgte artikler om gevinstrealisering


 

Peak arrow

Relevante kurser

Vi har en del kurser om gevinstrealisering.
Kig vores kursuskalender igennem og find det rigtige kursus til dig

Se kommende kurser
Peak arrow