MSP® Foundation & Practitioner - med dansk underviser - Peak Consulting Group A/S

MSP® Foundation & Practitioner – med dansk underviser

Kravene til programledelse har aldrig været større. Og tager man den globale digitalisering, forandringer i høj hastighed og det øgede fokus på agilitet i betragtning, er det kun naturligt, at en best practice som Managing Succesful Programmes bliver opdateret. Med MSP er du rustet til at lede programmer i en moderne, omskiftelig verden. Peak Consulting Group er blandt de første til at introducere den opdaterede MSP version 5 til det danske marked. Det betyder, at du nu får den nyeste version på vores intensive kursus, der giver dig grundlæggende viden om MSP, gør dig i stand til at bestå MSP Foundation eksamen, og ikke mindst udruster dig med værktøjerne til at implementere en velafprøvet og effektiv best practice i din egen organisation.

Hvad indebærer opdateringen?
Læs mere om dette under MSP Foundation – med dansk underviser.

Kursusmål
 At diskutere og forstå MSP tilgangen til programledelse, ved at bygge på deltagernes egne erfaringer og viden om gennemførsel af store forandringer
 Anvendelse af MSP i forhold til en række kontekster udarbejdelsen af program dokumentation og det at skabe en velfungerende programorganisation
 Forberedelse til Foundation og Practitioner eksamen

Kursusudbytte
Når du deltager på MSP Foundation og Practitioner kurset, får du en detaljeret viden om MSP-rammeværktøjet som du kan bruge aktivt i dit arbejde som programleder eller programmedarbejder. Du får også viden om principperne og flowet i et program samt mulighed for, med brug af øvelser at afprøve dine færdigheder. Ved beståelse af eksamen opnår du en MSP Foundation og Practitioner certificering.

Deltagerprofil
Kurset er for dig, der ønsker et indgående kendskab til MSP og enten som individ eller organisation, ønsker en kontrolleret tilgang til programledelse og programhåndtering. Du er involveret i programmer som f.eks. programleder, ansvarlig for hele eller dele af programmets styringsdiscipliner, programmedarbejder eller erfaren projektleder.

Deltagerforudsætninger
Kurset har fokus på forståelse for procesorienteret programledelse med MSP, og det vil derfor være en fordel, hvis du har erfaring med praktisk arbejde indenfor program- eller projektledelse.

Kursusforberedelse
Ca. 3 uger inden kursusstart modtager du MSP-manualen samt et forberedelseshæfte til hhv. Foundation og Practitioner. Hæftet består af opgaver, du skal lave inden kursusstart samt en oversigt over, hvilke sider, du skal læse i manualen. Vi anbefaler, at du  inden kurset har læst manualen og forberedelseshæftet, hvilket forventes at tage ca. 30 timer.

Kursusindhold
 Introduktion til MSP og definition af et program og de basale komponenter, der udgør et MSP-program
 Overblik over de principper, der udgør fundamentet for MSP, samt hvordan de 7 principper bruges undervejs i programmets livscyklus
 Overblik over de 7 ledelsestemaer i MSP samt, hvordan hvert tema understøtter programmer, risici og kvalitetssikring.
 MSP-livscyklus: En gennemgang af de processer, der er i et program
 MSP Foundation eksamensforberedelse, hvor vi gennemgår de typiske eksamensspørgsmål relateret til nøgleområder i MSP-manualen.
 Giver dig en introduktion til effektiv udnyttelse af eksamenstiden
 Gennemgår testeksamener og feedback på disse

Undervisningsform
Kurset afholdes som et 5-dages intensivt kursus uden overnatning. Som deltager forventes det, at du bidrager aktivt under kurset, hvor der veksles mellem øvelser og gennemgang af teori. Teorien gennemgås i relation til praktiske eksempler. Derudover vil du få mulighed for at øve dig på prøveeksaminer.

Undervisere og sprog
Vores undervisere bruger en stor del af deres tid på at rådgive eller assistere i forbindelse med projekt, program og porteføljestyring. De har en bred erfaring koblet med dyb faglig og teoretisk ballast. Undervisere og materiale er akkrediteret af eksamensinstituttet. Kurset afholdes med dansk akkrediteret underviser. Certificering, manual og materialer er på engelsk.

Eksamen
Kurset indeholder en Foundation og Practitioner eksamen, som afholdes på kursets 3 dag (Foundation) og 5 dag (Pracitioner).

Foundation eksamen:
 Eksamen varer 60 minutter
 Den består af 60 multiple choice spørgsmål
 For at bestå skal du have 36 spørgsmål rigtigt besvaret
 Eksamen er online, uden hjælpemidler og du skal medbringe egen computer

Practitioner eksamen:
 Eksamen varer 2½ time
 For at bestå skal du have 42 spørgsmål rigtig besvaret
 Den består af 70 spørgsmål
 Eksamen er papirbaseret og med hjælpemidler 

Prisen indeholder
 Officiel MSP-manual og MSP Foundation og Practitioner forberedelseshæfte (på engelsk)
 Fyldestgørende kursusmateriale som kan bruges som opslagsværk under kurset
 MSP Foundation og Practitioner eksamen
• Forplejning under kurset 

Læs mere
Tid & sted

1 nov - 5 nov 2021

København Ø

30 maj - 3 jun 2022

Storkøbenhavn

14 nov - 18 nov 2022

Storkøbenhavn

DKK 24.500,00

Ekskl. moms

Inkl. certificering,materialer, manual og forplejning